Blog

Je onderneming digitaliseren in 6 stappen

1. Bepaal je doelstellingen

Welke problemen doen zich voor in je organisatie? Wat stoort je werknemers en mogelijk je klanten? Kan dit worden opgelost door middel van digitalisering? Op welke termijn wil je waar naartoe? Wat mag het kosten en wat moet het opbrengen?

2. Denk na over workflows

Welke workflows worden vandaag toegepast? Hoe kan je ze vereenvoudigen? Kun je stappen weglaten met behulp van digitalisering? Welke workflows moeten worden gedigitaliseerd?

3. Zoek een geschikte technische partner

Met welke technologie werkt de partner? Is het mogelijk de software mobiel te gebruiken? Hoe oud is deze software? Werk met nieuwe software! Hoeveel kost de software en valt dit binnen het budget? Kun je de software volledig op maat configureren? Of hang je vast aan bepaalde standaards? Begrijpt de partner je doelstellingen en noden?

4. Werk in fasen

Probeer je hele onderneming niet in één keer te digitaliseren. Start met een bepaalde workflow of probleemstelling. Werk die uit in samenwerking met je technische partner. Evalueer en ga verder naar de volgende fase. Met deze werkwijze is de eindoplossing volledig naar wens.

5. Investeer tijd

Bekijk in elke fase grondig de vooropgestelde configuratie. Komt ze overeen met de workflows? Ga niet te snel akkoord met de voorstellen. Denk er goed over na en stel kritische vragen. Betrek de medewerkers die deze flows dagelijks doorlopen. Vraag hun feedback en koppel terug naar de leverancier.

6. Evalueer en stel bij

Evalueer na elke fase en kijk waar het nog beter kan. Houd een evaluatiemoment met de leverancier. Ga na wat beide partijen hieruit kunnen leren. Neem deze output mee naar de volgende fase.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Uw bedrijf performanter
dankzij onze software op maat.