Blog

Waarop moet je letten bij de aankoop van een wms?

1. Denk na over de requirements

Waar loop je tegenaan binnen de huidige voorraadflows? Denk na over alle aspecten en processen die komen kijken bij een WMS. Het geeft je een beeld over waar je direct een oplossing voor nodig hebt en wat eventueel minder dringend is en je dus nadien nog kan implementeren.

2. Zorg voor draagvlak bij je medewerkers

De mensen die uiteindelijk met het nieuwe WMS zullen werken, moeten ook overtuigd zijn van de noodzakelijkheid van een goed WMS. Betrek hen in de brainstorm over de requirements. Je creëert er niet alleen betrokkenheid mee, maar krijgt misschien ook andere inzichten op bepaalde aspecten!

3. Zorg dat het WMS past bij je toekomstplannen

De implementatie van je nieuwe WMS moet natuurlijk soelaas brengen voor meerdere jaren. Hou er dus, in de mate van het mogelijke, rekening mee hoe je magazijn er binnen 3 tot 5 jaar zal uitzien. Onvoorziene wijzigingen zijn natuurlijk niet uit te sluiten, maar daar valt binnen Digital Stock altijd een mouw aan te passen.

4. Durf hulp te vragen aan je technische partner

Een nieuw WMS is voor de meeste bedrijven een redelijke investering. Daarom is het van groot belang dat je je laat adviseren over de implementatie ervan. Aarzel dus zeker niet over het raadplegen van je implementatiepartner.

Heb jij zelf al een goed idee over hoe je WMS er moet uitzien en wat de requirements zijn, maar heb je nog geen implementatiepartner? Bekijk dan zeker de mogelijkheiden en aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze analisten zijn gespecialiseerd in het implementeren van nieuwe Warehouse Management Systemen!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Uw bedrijf performanter
dankzij onze software op maat.