Cases

Grotere marges dankzij automatisatie

Over het bedrijf

BeCargo staat in voor de pakkettenhandling op de luchthaven van Luik. De pakketjes komen toe per vliegtuig, BeCargo laadt uit, regelt de douanedeclaratie en brengt de pakjes naar de volgende stap in hun bestemming.

De uitdaging

Tussen uitladen en het klaarzetten voor transport, zijn er heel wat stappen. De Excel-lijsten van BeCargo liepen tegen hun limieten.

De oplossing op maat

Wat begon met één vraag, is stap per stap en in verschillende fases uitgegroeid tot een volledig geïntegreerde oplossing.

Het vertrekpunt waren hun douaneprocessen: elk pakketje moet worden gedeclareerd. Afhankelijk van de inhoud en afzender, bestaan daar verschillende procedures voor. BeCargo beschikte hiervoor over een softwarepakket, maar dat pakket was een eiland in hun manier van werken. Wij maakten een koppeling met de rest van hun processen. Zodat de douane-afhandeling efficiënter verliep.

Klantenportaal

De volgende stap was om die interne informatie te delen met hun klanten. Nu BeCargo zelf een beter zicht had op de status van hun pakketten, maakten we die status via een portaal ook raadpleegbaar voor hun klanten.

Dat portaal bouwden we dan weer uit met een facturatiemodule. Waar klanten hun facturen op één plaats kunnen terugvinden en opvolgen.

Het resultaat is meer inzicht voor de klant. Mindere manuele handelingen voor de medewerkers van BeCargo, en dus sneller werken én een lagere foutenlast. Op elk moment is er zicht op waar een bepaald pakket zich bevindt. En het management ten slotte, beschikt over een schat aan data die ze analyseren om zo hun marges op te krikken.

BeCargo

Meer cases
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Uw bedrijf performanter
dankzij onze software op maat.