Cases

Klop je concurrenten met een geautomatiseerde offerte-module

Over het bedrijf

YouniQ freest metaalonderdelen op maat.

De uitdaging

YouniQ Machining zet in op service en snelheid. Maar dan moet uw offerte-systeem natuurlijk meekunnen.

De oplossing op maat

Wij ontwikkelden voor YouniQ een alles-in-één ERP-systeem. Met als belangrijkste pijler een webshop met geautomatiseerde offertemodule. Die module zet de modellen van hun klanten automatisch om in een offerte. En vormt zo het hart van een ERP waarin alles geautomatiseerd verloopt: van bestelling tot verzending.

De klanten van YouniQ weten perfect welk onderdeel ze nodig hebben. Als ze een offerte opvragen, maken ze dus sowieso eerst een 3D-model van de werkstukken. Bij de concullega’s van YouniQ moet dat 3D-model dan eerst langs een ontwerper of calculator om er prijs voor te maken. Wachttijd: tussen één en twee weken (soms zelfs meer dan een maand).

Bij YouniQ gebeurt dat dankzij onze ERP automatisch. Samen met hen brachten we alle parameters in kaart die de prijs bepalen van zo’n werkstuk. Waarna we die vertaalden in een digitale module.

Gamechanger: geen weken wachten op een offerte

Die module zet het 3D-model van de klant automatisch en meteen om in een offerte. Het enige wat de YouniQ-medewerker nog moet doen, is een final check uitvoeren. Zo beperken ze de wachttijd tot het absolute minimum. Terwijl hun potentiële klant bij de concullega’s nog zit te wachten op zijn offerte, kan YouniQ de productie bij wijze van spreken al opstarten. En tegen de tijd dat hij bij de concullega’s de prijs krijgt, heeft YouniQ het onderdeel al klaar.

Maar de ERP die we ontwikkelden, doet nog veel meer:

  • YouniQ gebruikt de data van het 3D-model om hun voorraadbeheer up-to-date te houden.
  • Ze kunnen de order meteen inboeken in productie.
  • De machines kunnen geprogrammeerd worden op basis van het model.
  • Ook de facturatie gebeurt automatisch op basis van de gegevens voor de offerte.

Zo krijgt de klant het snelst mogelijke antwoord én is YouniQ geen tijd kwijt met manuele handelingen. Een voorbeeld hoe een ERP kan vormgeven aan een nieuw business model binnen een bepaalde sector.

Youniq machining

Meer cases
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Uw bedrijf performanter
dankzij onze software op maat.