Cases

Rivella zet alles op orde voor verdere groei

Over het bedrijf

Rivella is producent van verzorgingsproducten: gezichtsmaskers, gelaatsreinigers, deo’s… Die worden door hun consulenten aan de vrouw en man gebracht tijdens Rivella-avonden en workshops.

De uitdaging

Een uitgebreide lijst aan verkopers, verschillende kortingsformules en een voorraad van uiteenlopende producten. Aan ons om dat alles te stroomlijnen.

De oplossing op maat

Begin 2018 werd Rivella overgenomen. De nieuwe eigenaren hielden verschillende interne processen tegen het licht.

Tijdwinst voor de medewerkers…

Een van de dingen die beter kon, was de backoffice.

Als de consulenten producten wilden bestellen, gebeurde die afhandeling bijna volledig manueel. De Rivella-medewerker moest de bestelling noteren of de mail overtypen. Met af een toe een foutieve of onvolledige bestelling als gevolg.

Ook de facturatie was complex: naarmate een consulent langer in dienst is, en afhankelijk van haar of zijn verkoopcijfers, krijgt zij of hij een grotere korting. Daarnaast pikt een consulent ook een graantje mee van de consulenten die hij of zij coacht. Heel wat parameters dus om rekening mee te houden. En dus tijdrovend om dat elke keer weer uit te pluizen.

Beheersysteem, automatische facturatie,...

Wij dachten samen met hen mee over hoe een ERP dat alles zou kunnen vereenvoudigen. De eerste bouwblok was een beheersysteem voor hun consulenten. Waar we per consulent een eigen digitaal dossier opstelden: precieze functietitel, jaren in dienst, commissiesysteem...

Dat dossier dient enerzijds om het overzicht te bewaren in hun consulentenbestand. Maar vormt anderzijds ook de basis voor de nu geautomatiseerde facturatie. Die berekent aan de hand van een set parameters de prijs per bestelling. Dat werkt niet alleen sneller, maar sluit ook fouten uit.

… eenvoudiger voor de consulenten

Ook voor de consulenten zelf is het makkelijker geworden. Rivella-avond op de planning? Dan kunnen ze hun bestellingen nu via het portaal doorgeven. Voor het magazijn van Rivella is het order picken dan weer makkelijker geworden. Elke bestelling komt op een uniforme manier binnen én de stock wordt op basis van die gegevens bijgewerkt.

Rivella Cosmetics

Meer cases
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Uw bedrijf performanter
dankzij onze software op maat.