Cases

Yard management oplossing voor Group-GTS

Over het bedrijf

Group-GTS verzorgt containertransporten en warehousing. Vanuit hun vestigingen in Kallo en Tessenderlo bedienen ze heel Europa.

De uitdaging

36.000 m2 overdekte magazijnruimte + 250.000 m2 buitenopslag = duizenden containers. En dus een nood aan overzicht.

De oplossing op maat

Om het overzicht te bewaren van wat binnenkomt en buitengaat, ontwikkelden wij samen met hun general manager en logistieke manager een yard management systeem voor hun site in Kallo.

Dit yard management systeem maakt het makkelijker om de containers op een logische manier te stockeren. Group-GTS groepeert ze per zone of per klant of volgens een ander criteria. De software stelt bij het inlezen van de gegevens meteen de meest optimale zone voor.

Als die bepaalde container wordt opgehaald, kunnen de magazijnmedewerkers met enkele klikken zien in welke zone en waar in die zone de container zich bevindt. Zo is er op elk moment overzicht. En op geen enkel moment tijdverlies.

We ontwikkelden ook een facturatiemodule voor het voorraadbeheer van Group-GTS. Als een container binnenkomt, begint de teller automatisch te lopen. Rekening houdend met het aantal vierkante meter van de container en de zone.

Als de container wordt opgehaald, stopt de teller met lopen en maakt het systeem de factuur automatisch op en zet ze klaar voor verzending. Een serieuze stap vooruit in vergelijking met hun vroegere Excel-files.

Group-GTS

Meer cases
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Uw bedrijf performanter
dankzij onze software op maat.